Tragikomikus mindennapi

 2009.10.16. 21:08

Na jó: alapból a téma nem vicces. Egyáltalán nem. Nyáron volt ugye a miskolci paneltűz. Ezzel nem szabad viccelni, hiszen emberek haltak meg. És nem is szándékozom ezzel poénkodni.

A történet a következő. A paneltűz miatt kitalálta a tűzoltóság, hogy a többemeletes házakat bejárják. Így született meg a társasházunk faliújságjára kitett hivatalos közlemény.

Ebből a következőket tudhatjuk meg. A ház tűzoltósági felvonulási területe az épület déli oldala, ezért kérik az autósokot, hogy oda lehetőleg ne parkoljanak. Igen. Jogos a kérés. Csak egy a bibi. A lépcsőház  déli oldala a parkoló. Amit ráadásul nem olyan régen kellett kibővíteni, mert annyi kocsi van a hozzá tartozó HÁROM! épülettömbben, hogy már nem fértek el. Tehát konkrétan este mettom, kilenckor már esélytelen vagy, hogy parkolóhelyet találj.

De folytatják ám az okosságokat. Tűz esetén kérik a lakókat, hogy amennyiben nem tudnának kijutni a lakásból, tekintettel arra, hogy a déli oldal a felvonulási oldal, lehetőleg próbáljanak épp ezért a lakás olyan helyiségébe behúzódni, amelyiknek az ablaka délre néz. Megálltam és elmondtam a régi mondókát: "Előttem van Észak, hátam mögött Dél, balra a Nap nyugszik, jobbra pedig kél..." Ennek a mondókának pedig az lett az eredménye (amit azért minden reggel észre szoktam venni), hogy maga az épülettömbben lévő lakások tájolása Kelet-Nyugat. Pontosabban az egyik oldalon lévő lakásoknak csak Keletre, a másik oldalon lévőknek meg csak Nyugatra nyílnak ablakai. Húzódjon déli ablakba az, aki tud a lakásába csak úgy előrittyenteni egy ablakot Délre. (Ablakok Délre... tisztára, mint valami filmcím, vagy regény címe...)

Drága Tűzoltó Urak!

Az életvédelem fontos, ezt mindenki ép ésszel belátja. De nem lehetne, hogy az ilyen fontos dolgokat ne egy íróasztal mellett kitalált sablon szöveggel oldják meg, amibe annyit írnak be kézzel a helyszínen, hogy hol tudnak leparkolni ESETLEG?! Mert ebből a lapból annyi csak a használható információ. A többi felesleges porhintés, érezzük, hogy fontosak vagyunk. Nem lenne jó, ha megint utólag lenne egy bejárás valahol és utólag tudnák leírni a hiányosságokat.... És ez már megint egyáltalán nem vicces dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://missnemtudomka.blog.hu/api/trackback/id/tr181454932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása